klik di sini :)

Friday, April 22, 2011

Selawat atas Nabi Muhammad S.a.w

RASULULLAH saw bersabda bahawa Malaikat Jibril, Mikail, Israfil dan Izrail
telah berkata kepada baginda.

Berkata Jibril: "Wahai Rasulullah, barang siapa yang membaca selawat ke
atasmu tiap-tiap hari sebanyak 10 kali, maka akan saya bimbing tangannya dan
akan saya bawa dia melintasi titian seperti kilat menyambar."

Berkata pula Mikail: "Mereka yang berselawat ke atas kamu, akan aku beri
mereka itu minum dari telagamu."

Berkata pula Israfil: "Mereka yang berselawat kepadamu, akan aku sujud
kepada Allah dan aku tidak akan mengangkat kepalaku hingga Allah mengampuni
orang itu."

Izrail pula berkata: "Bagi mereka yang berselawat ke atasmu, akan aku cabut
roh mereka itu dengan selembut-lembutnya seperti aku mencabut roh
nabi-nabi."

Sunday, April 17, 2011

Jom reload handphone for free!!!!!


Dear kawan- kawan, 

Kat sini aku ada berita baik punya untuk menjimatkan poket kawan-kawan yang sentiasa kering.cara mereload prepaid tanpa membayar duit. pelikkan.!!!!!!!

aku dapat daripada awek kat kedai handphone masa aku round kat suria klcc.duduk berborak dengan dia aku pun korek lah rahsia pasal handphone ni.last-last cair jugak dia.dia pun bagitau lah aku cara-cara nak mereload prepaid ni secara percuma.....nak x???


ok, sila baca keterangan dibawah ni untuk kegunaan ngkorang... 

untuk semua talian 012,013,016,017 dan 019, anda semua selepas ini tak payahlah pergi ke kedai handphone lagi untuk mereload prepaid anda. 

disini ada cara untuk mereload handphone dengan cara yang agak illegal yerr.. tapi cara mereload handphone ini hanya boleh digunakan pada 10 dan 11 haribulan pada setiap bulan.ini kerana setiap talian ini di upgrade pada masa-masa ini.

 ok, kepada pengguna talian 012,013,016,017,019 ambik telefon anda dail 1415007 dan tunggu dalam 5 saat dan anda akan dengar seperti bunyi bising,tunggu sehingga bunyi itu hilang dan dail 9151 tunggu 3 saat dan tekan nombor telefon anda.

 anda akan dengar dia cakap "please insert you pin number" masukkan 011785 45227 00734 tunggu selepas dia kata nombor pin selesai, lepas tu dial 0405 untuk k.l, 0406 untuk yang duduk di selangor. 


anda akan mendengar "for airtime top-up press 1723"selepas dail nombor tadi tekan nombor telefon anda sekali lagi.tunggu selepas bunyi bising selesai, dial 4455147 diikuti 146 selepas 5 saat...

 ok, yang ni agak banyak sikit, dial 1918 lepas 3 saat dial 4451 dan masukkan siri 0117-445227 1145527 tunggu selepas bunyi dail diangkat terus dail 55524785933 dan selepas anda dengar "please key in your password" tekan ****2+253+7891*+546322, tunggu sampai dia kata "your passwords accepts" dan dia akan kata "please insert your emey number" tekan nombor telefon anda lagi sekali sampai anda dengar seperti bunyi dial diangkat, anda dial 1566 dan anda akan dengar dia kata "re-confirm your emey number" lepas tu dial nombor tepon anda seperti berikut, contoh = 6011556 2245334 + no tepon anda... . 

selepas beberapa saat, anda akan mendengar "your pin number is accept" anda terus dail 1007 dan anda akan dengar "your emey number is accept" terus dail 4566 dan anda akan dengar "your password is accept" terus dail nombor tepon anda dan anda akan dengar......


.................................
.......................
........
....
..

 "kepala hotak kau, kat dalam dunia ni mana ada benda yang free, masuk toilet pun kena bayar 20 sen" dan anda terus matikan handphone anda atau baling kearah dinding kerana dikhuatiri akan menggangu fikiran anda... sekian,terima kasih... ... 
heheh aku pun terkena sama gak... . jgn mare =)