klik di sini :)

Friday, February 12, 2016

Ceritera kami di Korea - Hari Pertama II


Dah siap angkut luggage & beg sume kiteorg pon ke kaunter pertanyaan..cari subway la..sblum tu dah buat research sikit2 pasal tren kat korea ni..sbb ikot budget mmg naik subway la murah..kad T-money pon dah topup kan..


Disebabkan ktorg booking guest house kt area Itaewon.. so kami turunla kat station Itaewon..Dari Airport tu

Keluar dr tren kat station itaewon hari dah gelap..huhu..jalan kt Itaewon ni mencabar sikit sbb berbukit..& nasib malang jugak..sesat..kat kawasan perumahan sebelah belakang bgunan kedai..dh la penat..jauh pulak tersasar.. tapi orang kat korea ni peramah.. dia nmpak ktorg..die panggil.."Malaysia". Maybe sebab bertudung tu melambangkan org malaysia.. So, tanya la jalan dalam bahasa inggeris. dorang ni faham.. tapi tak tau nak cakap blik.. die buat bahasa isyarat je..


Maps ni dapat dari ajjuma (makcik) kat kedai cam 7E..nasib baik la paham ape yang die cuba terangkan...kembali cari jalan...:P


Akhirnya jumpa & check in kat Guest House SP ni.. Not bad la. Walaupun kitorang stay kat bangunan ke 2. Ok la ade microwave & pemanas air. Dalam bilik tak ade aircond pon..tp sejuk gile..Sebenarnye bilik sangat murah..book kat Booking.com je. Harga utk 1 bilik 5 hari 4 malam dalam 250++ je.. memang save..

Selepas 2 jam rehat2 kan badan..ktorg pon keluar la jalan2.. cari makanan.. sebab lapa giler..last makan nasi dagang dalam flight..






Jumpa la satu kedai yang Halal..KEBAB house kot tak silap nama kedai tu.. Sekali tgok mak aii..Mahal kot..KEBAB tu 1 pcs dalam RM 15..tak ade pilihan lain sebab tak jumpa kedai halal..perut dah lapa...

Selesai lah hari pertama ktorang kt KOREA.. exited sangat..rase nye autumn nanti nak pergi lagi..hehehe

Nak bercuti..jom booking kat sini.. time ade offer boleh trus book..bayar kat sane... :) Booking.com


No comments:

Post a Comment