klik di sini :)

Friday, February 5, 2016

Ceritera kami di Korea - Hari Pertama

Assalamualaikum.. Anneyohaseyo...hai sume.Lamenye tak update..hehe. busy nye la..Ni la cerita kmi travel ke Korea. hehe

Adui. cam x percaya plak akhirnye sampai jugak ke Korea ni. yang lawak nye..Flight pukul 08.00 pg.

Di sebabkan excited sangat sampai x tengok pon boarding time. sibuk je selfie n merayau rayau
kat airport. pkl 7.30 kat imegresen lagi. bile dengar last announcement baru la terkejar kejar masuk boarding..hahaha.. nasib baik sempat. kalau tak..hampa la... :( :(

Sebaiknye masuk la awal ye..sbb KLIA2 tu besar. Jalan kaki nk ke boarding pon amek mase sejam. haha

breakfast dulu.....

fuhhh...sempat.. kan muke penat sebab marathon kejar flight..hahaha

bermula la.. perjalanan dari pkl 8.00 pg - 03.00 pm (lame jugak..bosan xtau nak buat ape)

Sesampainye di Icheon International Airport, kami cepat2 cari wifi. Untuk bgtau family la dan orang tersayang.. Jangan risau la..kat airport tu ade wifi free. kat lobi ade tempat duduk n tempat charge hp sekali. best kan.

Lepas tu kami ke kaunter pertanyaan. mane nak beli T- Money. T-Money ni la penting sgt untuk mereka yang guna subway. cam kad touch n go la..kami tau pon dari rujukan blog2 lain. So, beli T- Money yang berharga KRW 4,000 (RM 15). Pastu top up KRW 20,000 (RM 75)

yeay..dah smpai.. :)

dalam tren menuju ke tmpat pengambilan luggage


To be continued.. :)
.
Nak bercuti..jom booking kat sini.. time ade offer boleh trus book..bayar kat sane... :) Booking.com


No comments:

Post a Comment